Dr. Bach


VLINDER BACH BLOESEM THERAPIE EINDHOVEN
ENNEAGRAM COACHING EINDHOVEN


 
Wie was hij?

Dr. Edward Bach was regulier arts, bacterioloog en homeopaat. Hij werd op 24 september 1886 geboren in Moseley, net buiten Birmingham. Als baby kampte hij met een zwakke gezondheid en slechts met veel zorg kon hij door de moeilijke eerste jaren van zijn leven geloodst worden, hoewel zijn gezondheid naarmate hij ouder werd verbeterde. Hij begon zijn medicijnstudie in 1906 aan de universiteit van Birmingham en ging vervolgens naar het University College in Londen waar hij zijn studie in 1912 afrondde. Hij werd tijdens de Eerste Wereldoorlog voor militaire dienst afgekeurd vanwege een slechte gezondheid, maar ondanks dat nam hij in deze oorlog veel extra taken op zich zoals de zorg voor de gewonden. Hij deed dit naast zijn onderzoekswerk en dat had als gevolg dat hij in 1917 overspannen raakte. Hij werd daarnaast ook lichamelijk ernstig ziek en de chirurgen die hem opereerden, zeiden dat hij nog maar drie maanden te leven had, dus stortte hij zich zo snel mogelijk weer op zijn werk in de hoop in staat te zijn voor zijn dood een blijvende bijdrage aan de geneeskunde te leveren. Maar terwijl de maanden verstreken merkte hij dat hij aansterkte en kwam tot de conclusie dat dit kwam doordat hij blij was met zijn werk en zo geinspireerd raakte. De overtuigingen van Bach dat gemoedstoestanden een rechtstreekse en sterke uitwerking konden hebben op de lichamelijke gezondheid werd door deze ervaring voor hem bevestigd. Toen hij Hahneman, de grondlegger van de Homeopathie, tegenkwam en zijn geschriften las, voelde hij dat hij eindelijk op weg was naar de natuurlijke behandeling die hij wilde vinden.

Uiteindelijk gaf hij zijn succesvolle en lucratieve praktijk in Harley Street op. Hij besteedde al zijn tijd aan zijn nieuwe geneeskundige systeem dat het individu zou helpen en zich niet alleen op symptoombehandeling zou richten. Hij was er stellig van overtuigd dat onze behoeftes en genezing al in de natuur aanwezig waren. Het enige wat hij hoefde te doen, was de juiste genezende planten te vinden. Hij was zo zeker van zichzelf dat hij in 1930 al het werk in Londen opgaf en naar het platteland verhuisde. De volgende vijf jaar voltooide hij de serie van 38 remedies. Door zijn werk en zijn overtuiging was hij psychologisch en lichamelijk zeer sensitief geworden. Hij onderging iedere negatieve stemming, schonk aandacht aan de lichamelijke symptomen die volgden, en liep dan rond op het platteland op zoek naar de bloem die zijn gemoedsrust zou doen herstellen. Als hij eenmaal de bloem had gevonden, verdwenen de klachten vaak binnen een paar uur.

Een jaar later, in 1936, stierf hij op 50-jarige leeftijd. Het was alsof hij energie en inspiratie won uit zijn continue onderzoek om te kunnen blijven werken. Toen het werk eenmaal was voltooid, had ook zijn leven een natuurlijk eindpunt bereikt. 


Dankuwel Dr. Bach voor uw geweldige nalatenschap! De Bach Bloesem therapie heeft het leven van zovelen inmiddels verrijkt....en ondanks het feit dat wetenschappers tot op de dag van vandaag nog steeds niet precies weten waarom het zo goed werkt, wijst onderzoek van praktijkgevallen dit wel degelijk uit. Dat is al voldoende bewijs op zich....

Share our website